Equinergy Magnesium is de trotse sponsor van Janneke Boonzaaijer

Janneke is een eventingruiter. Ze is al vroeg met paarden in aanraking gekomen. Haar ouders en een oudere zus (Henrieke) rijden volop paard, dus is het paardrijden haar met de paplepel ingegoten. Janneke werkt/traint op HC de Schalm, één van de mooiste paardensportcentra van Nederland, opgebouwd door haar ouders.

De nadruk bij familie Boonzaaijer ligt op eventing. Eventing is de triathlon in de paardensport. Het begint met een dressuurproef, daarna volgt de cross. Tot slot staat het afsluitende springen op de planning mits de paarden zijn goedgekeurd door een dierenarts.

Als eventingruiter vindt Janneke juist die veelzijdigheid echt geweldig.

Magnesium en fitheid

Eventing vereist veel van een paard. “Paarden moeten een uitstekende conditie hebben”, beweert Janneke. Het paard moet niet alleen de wedstrijd, maar ook de zware training vooraf aankunnen. Paarden kunnen na zulke hevige inspanning een tekort aan magnesium hebben. Magnesium zorgt onder andere voor spierontspanning, een sterke botopbouw en het goed functioneren van de zenuwbanen. Het versterkt kracht, zorgt voor meer uithoudingsvermogen en een kortere herstelfase in de spierweefsels. Dit kan het verschil maken volgens Janneke.

Equinergy-Janneke-Boonzaaijer-3

Equinergy Magnesium

De dagelijkse magnesiumbehoefte van de paarden van Janneke wordt voorzien door Equinergy Magnesium. Equinergy heeft een innovatieve toepassing, waardoor de magnesiumchloride transdermaal, namelijk via de huid wordt aangebracht en opgenomen. Het transdermaal toepassen van magnesium is de meest veilige en effectieve methode om extra magnesium aan te voeren. Over- of onderdosering wordt hierbij uitgesloten. “Dankzij Equinergy Magnesium herstellen mijn paarden sneller, zijn ze ontspannen en toch alerter”, aldus Janneke.

Prestaties

Janneke rijdt momenteel met meerdere paarden internationaal eventing en heeft de afgelopen jaren een aantal mooie resultaten behaald.

Wereldkampioenschappen Jonge Eventingpaarden

  • 2018 CH-M-YH-CCI1* Le Lyon D’Angers (Fra): 32e 6-jr. met Halida (60.1)

Europese Kampioenschappen

  • 2017 CH-EU-Y-CCI2* Millstreet (Ier): Zilver met team, 7e individueel met Campbell WS (46.50)

Nations cup wedstrijden

  • 2018 CICO3*-NC Waregem (Bel): 5e met team met Champ de Tailleur, 41e individueel (61.20)

Nederlandse kampioenschappen

  • 2017 CCI2* Renswoude: Brons Young Riders met Campbelle WS (78.70) (11e in de wedstrijd)

KNHS-Kampioenschap Jonge Eventingpaarden

  • 2018 CIC1* Varsselveld: 5e 6-jr. met Halida (80.20)

KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup

  • 2018 CIC2* Kronenberg: 3e (5e in de wedstrijd) met Champ de Tailleur (32.1) en 5e (11e in de wedstrijd) met Campbelle WS (38.2)